Regntøy

User avatar
Erlend
Grunnlegger
Grunnlegger
Posts: 1747
Joined: 08 Mar 2010, 08:56

Regntøy

Post by Erlend »

Okay, nå går den jævla Jofamaregndressen på dynga. Sikkert fin i duskregn, men jeg må ha noe som også fungerer i høljeregn, og det gjør ikke Jofama'n - da jeg kom fram til Trysil etter å ha kjørt mesteparten av riksväg 66 fra Malung i øsende regnvær kunne jeg vri opp alt jeg hadde på meg under regndressen, inklusiv undertøyet mitt.

Vurderer å kjøpe god gammeldags oljehyre fra Ålesund Oljehyrefabrikk. Går ut ifra at om det funker for kystfiskere i liten storm på åpent hav, så funker det vel for bikere i øsregn, også. Noen som har erfaringer med å bruke det på sykkel? Pros/cons?
Keep the rubber side down!
User avatar
kane
Posts: 309
Joined: 23 Mar 2010, 14:44

Re: Regntøy

Post by kane »

Det er ganske tungt og stivt, men det er tett!
Det du vil ha er ikke et PVC regntøy men et i PU. Det er like tett, men lettere, mykere og mer stretchy.
For oss som er rimelig rolige når vi er ute i regnvær og ikke er ute så lenge i slengen er ikke lufting et stort tema. Selvfølgelig blir et helt tett sett klamt og fullt av kondens om man er i aktivitet men jeg har ikke hatt noen problemer med det på mitt HH sett da jeg driver minst mulig akrobatikk når jeg kjører sykkel, spesielt i regnvær.
Det skal også sies at etter at bussen kom i hus har ikke regntøyet engang fått være med på tur. Med FXRG i skinn nederst som standard og FXRG i stoff øverst i dårlig vær har jeg til gode å bli plagsomt våt.
User avatar
Per-øivind
Posts: 467
Joined: 10 Mar 2010, 21:10

Re: Regntøy

Post by Per-øivind »

Har ett par kompiser som kjøpte HD-orginal regndress, og de kan ikke få fullrost den. Svindyr her hjemme, men få til noe fra US hvis du går for den og du sparer en god slant.
User avatar
kane
Posts: 309
Joined: 23 Mar 2010, 14:44

Re: Regntøy

Post by kane »

Per-øivind wrote:Har ett par kompiser som kjøpte HD-orginal regndress, og de kan ikke få fullrost den. Svindyr her hjemme, men få til noe fra US hvis du går for den og du sparer en god slant.
Regner med at denne er av en annen type enn den jeg kjøpte i 2001. Jakka brukte jeg 3-4 ganger før den ble degradert til "slengejakke", buksa brukte jeg helt til jeg slutta å kjøre med vesker og begynte med skulderveske, da tok den altfor stor plass. Regnsettet fra Helly Hansen jeg kjøpte da ble først og fremst kjøpt fordi det rullet sammen fint fikk plass i en standard vernemaskeveske fra forsvaret, sammen med nødvendig verktøy, 2 sett briller, neoprenmaske og med litt kreativ pakking et boblevisir. Med HD buksa måtte jeg legge igjen visiret, et sett briller, OG verktøyet og med en jernsportster er det IKKE et alternativ :P
Hvis ikke plass og penger er noe problem ville jeg kikka ihvertfall på HD buksa. Den er behagelig å ha på og har bukseseler og et slags varmehemmende materiale på høyre leggen sånn for å ikke svi den av seg. :)
For å si det på en annen måte, Harley Davidson har produsert motorsykler i over hundre år, Helly Hansen har produsert regntøy i 150 år... ;)
User avatar
Per-øivind
Posts: 467
Joined: 10 Mar 2010, 21:10

Re: Regntøy

Post by Per-øivind »

Tror regntøyet er ca 2-3 år gammelt, så klart utviklingen har nok kommet ett stykke lenger der også. Men tror nok tøyet fra HD er tykkere enn det fra HH, og de ligger nok flere steg foran også i produkt utviklingen der enn HD vil jeg tro. Uansett hvor god lagrings plass en har så har en egentlig aldri nok plass, og har en ikke sidevesker er det gull verdt med tøy som ikke tar allverdens plass.
User avatar
Erlend
Grunnlegger
Grunnlegger
Posts: 1747
Joined: 08 Mar 2010, 08:56

Re: Regntøy

Post by Erlend »

Plass og penger er det jo alltid mangel på, så den HD-buksa er nok ikke så veldig aktuell. Har stor postveske, men det er jo gjerne mye som skal være med på tur. Blir en tur innom TESS en av de nærmeste dagene for å sjekke HH-utvalget deres, tenker jeg. Ser ut som om det er endel forskjellige PU-modeller å velge mellom - noen konkrete anbefalinger?
Keep the rubber side down!
User avatar
tutte
Posts: 1591
Joined: 09 Mar 2010, 20:01

Re: Regntøy

Post by tutte »

kane wrote:Det er ganske tungt og stivt, men det er tett!
Det du vil ha er ikke et PVC regntøy men et i PU. Det er like tett, men lettere, mykere og mer stretchy.
Vet ikke helt om jeg er enig med deg der Kane, brukte Blåklæder dress til 17-1800,- i PU. Deilig å ha på men den holdt ikke helt tett ble klam og ekkel,bla ble innerlomma full av vann noe som druknet telefonen min.
St.Olav,min lillebror, brukte orange oljehyre når vi var i Nord Norge i fjor. Vi kjørte da på returen i 12-13 timer i regn og han holdt seg tørr og fin. Jeg brukte Cordura jakke som også viste seg å være pottetett, lær-shapsa blei til slutt gjennom blaute.
I sommer derimot har jeg over 1000 mil i badeshorts og sommerskjorte.
Var innom et Militærutsalg for 14 dager siden og kjøpte regnjakke til 35,- men den har jeg ikke testet enda var liten og lett. Slipper å ha med bøffelskinnsfrakken og shaps det tar slik plass.
Man skal ikke plage andre
man skal være grei og snill
og forøvrig kan man gjøre som man vil.
User avatar
krekar
Posts: 18
Joined: 09 Jul 2014, 23:44

Re: Regntøy

Post by krekar »

er vel bare de gode gammle fiskerklærene som holder. men om du stikker innom xxl eller noe i den stil så er det tilbud hele tiden. kjøpte et helly hansen som holdt meg tør i 3,5 mil i styrt regn for 300kr . ikke sikker på hvordan det er med lufting i de men tar heller litt kondens en og bli søkk våt med trendy dress.
User avatar
Svima
Posts: 1437
Joined: 08 Mar 2010, 13:32

Re: Regntøy

Post by Svima »

Jeg har importert HD regndress, komprimert like stor som en god gammeldags rund cd-mappe. Kjørte fra Årnes til Otta i høljeregn, samme tur til Sandefjord. Tørr og fin.
Sambo har en 20 år gammel HH dress. Den tror jeg daktisk puster, for den er aldri klam. Mosegrønt kler ikke alle men den er like hel og god ennå og rett og slett dritbra... Ikke kompimerbar men ikke tung eller stiv som oljehyre/gummidress heller og ikke sånt bråkete regntøy. Minner mer om microfiber.
/ Svima
User avatar
Obie
Posts: 31
Joined: 11 Mar 2010, 19:59

Re: Regntøy

Post by Obie »

Kjøpte meg en regndress fra HD som er helt tett, men desverre litt for stor. Str. XL. Er i PVC, med beskyttelser nede på leggene for varme fra eksos. Om noen er interessert er det bare å ta kontakt på 91617355
ImageUploadedByTapatalk1408268174.628705.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408268163.567257.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408268150.932754.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408268141.532656.jpg
Post Reply

Return to “Klær, hjelmer og annet personlig utstyr”